Віддалена робота, які професії дозволяють працювати вдома

На сучасному ринку праці існує багато позицій та робіт які можна виконувати в інтернеті, а представники цих професій, як правило задоволені що іх віддалена робота відкриває перед ними нові перспективи та надає ряд переваг .  Деякі з них реально можуть здивувати, адже ще кілька років тому не можна було уявити ту чи іншу професію без офісу, кабінетів та костюмів. Тому, сьогодні зібрали список позицій та професій які найкраще підходять для дистанційної або віддаленої роботи.

“не” віддалена робота, або які трудові обов’язки не можливо виконувати вдома

По-перше, поговорімо про роботу, яку неможливо виконати віддалено – про роботу, яка вимагає особистої присутності в офісі чи іншому конкретному місці.  В “постковідному” світі кожна компанія оцінює, які посади придатні для роботи дистанційно в кожному конкретному випадку (відповідно до завдань працівника, посади та історії його відносин з роботодавцем), але існують деякі види трудової діяльності, які не можливо виконувати поза офісом.  

Одне з відомих досліджень на цю тему виокремило певні критерії за якими ряд посад та позицій унеможливлюють виконання своїх обов’язків у   віддаленій формі:

  • Якщо професія передбачає особистий контакт (наприклад, більшість консультацій та консалтингу, медичне обстеження, деякі види продажів).
  • Практична експлуатація обладнання, транспортних засобів або інших об’єктів на місці виробництва: інженери, оператори, водії і тд.
  • Професії які передбачають безпосередній фізичний контакт з об’єктами підвищеної небезпеки або об’єктами чи предметами які потребують нагляду.
  • Будь-яка діяльність, яка прямо залежить від фізичної присутності: охоронець, офіс-менеджер, усі види державної служби та працівників комунальної сфери

Що ж, з приблизним списком робіт які не можливо виконувати віддалено визначилися. Тепер, виключаючи попередній перед нами відкривається широкий інший список робіт та професій які доступні для роботи вдома, відкриваючи перед нам ширші можливості для розвитку так і до більшої свободи. Так, так якщо ви завжди хотіли подорожувати й змінювати локації “хом офіс” це шанс врешті почати втілювати ці мрії в життя. 

віддалена робота

Віддалена робота. Професії та позиції для роботи вдома

Існує основне правило, щоб зрозуміти чи та чи інша робота пасує для роботи віддалено: якщо така робота передбачає багато самостійних обов’язків, які можна виконувати як фрилансер або як домашній бізнес, та / або, основний робочий інструмент це комп’ютер, вона, точно підходить для того аби переїжджати з офісу. 

Ось список деяких професій, які ідеально підходять для віддаленої роботи і яким можна навчитися скориставшись нашим сервісом: 

Які зарплати на віддаленій роботі

Численні аудиторські компанії світу постійно випускають звіти щодо рівня зарплат на віддаленій роботі. Окрім самих заробітних планів, компанії оцінюється й за умовами та рівнем сервісу які вони створюють для своїх віддалених працівників. Погодьтеся, щоби ефективно працювати вдома там також потрібно створити правильне робоче місце яке буде позитивно впливати на продуктивність. 

Сайт з пошуку роботи djinni.co, щотижня моніторить статистику зарплат віддалених професій, ми відібрали найполярніші з них:

  1. Business Analyst та Project Manager від $1000 до $5000, з медіаною в 2 тисячі долларів.
  2. Розробники Full Stack від 2000 до 6000 доларів на місяць.
  3. Product Manager від 2000 до 4500 долларів на місяць.
  4. UI/UX Designer від 500 до 2500 долларів на місяць.

Інший відомий сайт яки досліджує сферу віддаленої роботи у світі FlexJobs також оцінив, в яких галузях, що працюють віддалено , найбільш затребувані позиції:

  • Індустрія охорони здоров’я
  • Продажі (наприклад, агент продажів або регіональний менеджер з продажу)
  • Комп’ютерні та інформаційні технології (наприклад, розробник програмного забезпечення)
  • Обслуговування клієнтів ( підтримку користувачів)
  • Освіта та навчання (Інтернет-викладачі та викладачі)
  • Адміністративні працівники
  • Маркетинг
  • Розвиток бізнесу (наприклад, бізнес-аналітик чи біздев)
  • Розробка Інтернету та програмного забезпечення (наприклад, веб-розробник).

Це звичайно не вичерпний список, а сучасні тренди показують, що все більше професій та посад трансформують з метою уможливити роботу з дому. Ба більше, роботодавці змінюють внутрішні процеси, щоб дати змогу своїм працівникам віддалено, адже для самого роботодавця найчастіше це несе більше плюсів, серед яких чи найважливіший це  економія витрат на офіс та інших витрат пов’язаних з ним. 

Якщо ваша професія наразі не може виконуватися віддалено і так співпало що ви задумуйтесь про зміну професії радимо, почати з вивчення професій які будуть актуальними в найближчі десятиліття і онлайн школи в яких ці професії можна освоїти. 

Будемо ряді вашим коментарям

      Залишити відгук

      skilsful.com
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Порівняти курси
      • Total (0)
      Порівняти
      0
      Loading...
      Shopping cart