Топ кращих онлайн-курсів Excel для початківців і професіоналів

Excel став першим табличним процесором, який дозволив змінювати зовнішній вигляд осередків, забезпечив розумний перерахунок їх вмісту, заміну шрифтів і символів. На відміну від Microsoft Word, що дозволяє лише вводити відомості в таблиці, Excel здійснює операції з внесеними цифрами: примножує, обчислює відсотки, складає і виробляє багато інших активних дій.

На вивчення всього функціоналу табличного редактора Excel потрібен час, тоді як придбати базові навички реально освоїти в досить стислі терміни. На онлайн курсах, анонсованих в інтернеті, можна навчитися будь-якого рівня володіння інструментами софту.

Нетологія

Аудиторія, якій адресовано 5-тижневий освітній курс, – новачки сфери маркетингу та аналітики. Беручи участь на онлайн-вебінарах, проходячи тести й виконуючи практичні завдання, вони навчаються роботі з різноплановими Excel-звітами: застосовують складні умови фільтрації, об’єднують інформацію декількох завантажень в один документ. Студентів знайомлять з умовним форматуванням, типами графіків і діаграм, розповідають про аналіз ефективності продажів і контролюванні витрат.

У Нетологія відкрито запис і на просунутий курс, де табличний редактор вивчається в комплексі з Power BI – сервісом бізнес-аналізу, також розробленим Microsoft. Обговорити почуте на лекціях можна в закритому ком’юніті, де навчаються. Окремим пунктом значиться регулярна допомога координатора і наставників. Обіцяний супровід на етапах пошуку робочого місця. 

Початковий курс: https://netology.ru/programs/excel

Просунутий курс https://netology.ru/programs/excelpbi

Skillbox

Університет пропонує 4-місячний курс, на якому Excel-інструментарій вивчається спільно з сервісом Google Таблиці. Рівень, якого можна досягти по обох напрямках, – від нульового до PRO. Подібний комплекс дистанційних занять актуальний для бухгалтерів, економістів, маркетологів, підприємців, менеджерів. Основний формат отримання знань – відеоуроки, проходження тем, які підкріплюються виконанням завдань. Під освоєння ексель відведено 3 блоку з 6. В плані – знайомство з інтерфейсом, основними можливостями  та функціями, є заняття з візуалізації з вибудовуванням графіків, роботі зі зведеними таблицями. Серед складніших тем – програмування макросів, обробка масивів, аналіз помилок в коді. До закінчення навчання студенти створюють дашборд у вигляді автономного звіту з елементами управління.

Пройти курс: https://skillbox.ru/course/excel-gsheets

excel

Udemy

На міжнародній платформі пропонують якісний онлайновий курс з категорії «для всіх», що включає майже півсотні мінілекцій від команди Axebi Academi. У стартових роликах розповідається про інтерфейс, введення даних в осередки, формулах і функціях. В середньому блоці вивчаються принципи створення діаграм і графіків, робота з даними, сортування, фільтрація. Тема фінальних уроків – зведені таблиці. Udemy також анонсує онлайн-курси, званий проміжним (для власників базових навичок), і відеосерію для просунутих. Є заняття, на яких розбираються розширені можливості програми.

Курс з ексель: https://www.udemy.com/course/excel-for-everyone/

Онлайн-курси для для базових навичок: https://www.udemy.com/courses/search/?q=excel&src=sac

LABA

Онлайн-курс Excel для бізнесу від Олексія Вощака розрахований на користувачів, які тяжіють вивчити програми для поліпшення бізнес-процесів. Тут розглядають основні можливості софта, роботу з формулами, осередками та діапазонами даних, гарячі клавіші. Тим, кому необхідні поглиблені знання за програмою, пропонують пройти курс Advanced Excel від Микити Свідло, який працює операційним менеджером Shell.

курс с ексель: https://l-a-b-a.com/lecture/show/338

Онлайн вебінари з ексель

Вивчити форми та методи для Excel-планування можна, записавшись на безплатний інтенсив від Скіллбокс, який триватиме близько двох годин. Він буде корисний для тих, хто вже мінімально орієнтується в програмі. Віртуальна присутність на відеолекції Рената Шагабутдинова дозволить дізнатися нюанси роботи з датами, навчить підраховувати дні із застосуванням формул, складати розклад, планувати завдання по проєктам. Висвітлюються особливості створення діаграми Ганта. У розділі з записами вебінарів на Скіллбокс доступні відео про просунуту аналітику в ексель, роботі з файлами табличного редактора в Python і функціями софта, покликаними значно спростити ведення звітності

https://live.skillbox.ru/

Інтуіт

Онлайн-курс з 12 текстових лекцій підійде користувачам, для яких важливо засвоїти основні позиції додатка без упору на конкретну версію. Серед розглянутих питань – бази даних, ADO- і OWC-об’єкти, створення інтерактивних документів. Текст уроків містить приклади, які, по завіренню університетського викладача Володимира Білліга ретельно відібрані та мають практичну цінність

До курсу https://intuit.ru/studies/courses/114/114/info

Microsoft

Мінікурс створений компанією Майкрософт. Передбачено коротке загальне ознайомлення з програмою, надається інформація по рядках, стовпцях, осередках, форматуванню. Окремі ролики присвячені формулам та функціям, діаграмам, зведеним таблицям. Пропонується інструкція по загальному доступу та спільному редагуванню, кілька корисних шаблонів для завантаження.

Курс від Майкрософт https://support.microsoft.com/ru-

Безкоштовний курс ексель TABLE

 Самовчитель представляє собою курс з прикладами, орієнтованими на користувачів із середнім рівнем володіння ексель. У змісті – 10 розділів з клікабельним списком тем. У першому блоці цього ілюстрованого покрокового довідника описуються способи вирішення проблем, що виникають при введенні даних в осередку. Завершується процес навчання розбором варіантів налаштувань зведених звітів.

Курс безкоштовно https://exceltable.com/uroki-excel/samouchitel-excel-s-primerami

EasyExcel

В плейлисті розміщені відеозаписи уроків повного базового курсу. Середня тривалість уроків – 10-15 хвилин, однак на розбір окремих тем відводиться близько півгодини. Найбільш докладно розглядаються діаграми і графіки, формат осередків і можливості макросів. Крім цього курсу, на каналі опубліковані відеозаняття по принципам правильного створення таблиць, неординарних прийомах фахівців-практиків, топ-25 функцій програми.

StudyProf

Мета відеокурсу – навчити користувачів розробці діалогових вікон. Темами уроків стали: перемикачі OptionButton і незалежні групи перемикачів, випадаючі списки, вкладки TabStrip і MultiPage, перевірки введення даних в формі і ін. На каналі Study Prof, крім зазначеного відеокомплексу, розміщені десятки занять з підказками по роботі в ексель з розряду «на всі випадки життя ».

Дивись Вчися на Udemi

У добірці ресурсу значиться понад 20 відеокурсів, розрахованих на аудиторію з різними запитами в частині функціоналу програми. Є базовий пакет з чотирьох модулів, що дозволяє освоїти основні навички, навчитися застосовувати Автофільтри, ознайомитися з топ-20 формул і вникнути в «хитрощі» стандартних діаграм. Є комплекси уроків по «фішками» додатка, «трюкам» в роботі зі зведеними таблицями.

https://www.udemy.com/courses/search/

Нові версії табличного редактора представляються Microsoft раз в 2-3 роки. І хоч чергові оновлення на увазі розширення і вдосконалення функціоналу софта, невибагливі, новачки можуть отримати початкові знання на основі ранніх варіацій ексель. Тим же, кому необхідно вивчити повний набір інструментів, краще звертатися до «свіжих» версій програми.

Будемо ряді вашим коментарям

      Залишити відгук

      skilsful.com
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Порівняти курси
      • Total (0)
      Порівняти
      0
      Loading...
      Shopping cart