Що таке чат GPT так як ним скористуватись в Україні?

Взагалі що таке GPT та чого про нього всі говорять? Чому користувачам з України не так просто на даний момент скористатись ним? Та як обійти заборону і все ж таки спробувати чат GPT? Відповіді на ці запитання ви знайдете в цій статті.

Що таке чат GPT?

ChatGPT – це чат-бот який був розроблений компанією OpenAI на основі штучного інтелекту GPT-3.5, в основі цього чат-боту лежить використання великої мовної моделі (LLM), цей штучний інтелект весь час удосконалюється та навчає сам себе. Особливість ChatGPT в тому що він може давати відповіді набудь які запитання і не просто надає посилання на запит як Google а дає реальну відповідь використовуючи мільйони даних. Виконує задачі та розв’язує завдання, може перекладати та створювати текст, що буде корисним для копірайтерів, генерувати лого, картинки та дизайн веб-сторінок, а також створювати складний код для HTML, Java, Python та інших мов програмування. Він взаємодіє з користувачем у розмовному форматі що дуже спрощує користування. І на даний момент чат-бот повністю безкоштовний.

Чому користувачі з України не можуть ним скористатись?

Справа в тому, що на даний момент Україна знаходиться в списку країн на території яких продукт OpenAI заблокований і офіційно з невідомих нам причин скористатись ним ми не можемо. Але наш міністр цифрової трансформації Михайло Федоров написав відкритого листа в OpenAI із закликом відкрити українцям доступ, тому чекаємо. А на даний момент ми можемо обійти заборону та за допомогою VPN та SMS verification service все ж таки скористатись ним.

Що знадобиться для реєстрації акаунту OpenAI?

Щоб створити акаунт вам знадобляться такі сервіси:

  • VPN: Для того що змінити свою геолокацію на іншу країну, адже в Україні на даний момент чат-бот не доступний. Як варіант ви можете використати такі впн сервіси, 4ebur.net; Hola vpn; TouchVPN.
  • SMS verification service: Для того щоб отримати тимчасовий західний номер телефону, адже на нього вам має прийти смс з кодом для входу в ChatGPT. Як варіант ви можете скористуватись JuicySMS або будь яким іншим сервісом, в інтернеті їх багато.

Яких помилок не можна робити при реєстрації в ChatGPT

Важливо щоб OpenAI не виявив вашу справжню IP адресу тому важливо уникати наступних помилок:

  • Не увімкнути VPN одразу. Це треба зробити щоб Google та OpenAI не мали можливості відслідкувати ваш айпі. І проходження верифікації в OpenAI зі зміненим айпі дозволить вам надалі використовувати вже чат-бот без впн і з українським IP
  • Не увімкнути режим “інкогніто” в вашому браузері. Це допоміжний елемент щоб перестрахуватись, що ваш ІР змінений
  • Обов’язково перевірте SMS сервіс. Адже сервіс може не підтримувати можливість отримання смс від OpenAI.
  • Вимкніть VPN після реєстрації. Це вже після реєстрації, під час використання адже і за впн сервісу ви може отримати ліміт використання, тому вимкніть впн як зареєструєтесь.

Як зареєструватись та користуватись чат ChatGPT в Україні?

Зробіть наступні кроки:

1. Увімкніть свій VPN сервіс та перейдіть у режим інкогніто.

VPN краще налаштувати на Великобританію, Ірландію, на будь яку іншу країну де підтримуються продукти OpenAI. Перевірте чи працює впн так як треба та увімкніть режим «інкогніто» в своєму браузері, та переконайтесь як стоїть у вас геолокація у браузері

2. Створіть та верифікуйте новий акаунт в Google

Створюємо нову пошту в Gmail

  • Перейдіть до Gmail та створіть нову пошту але перевірте правильне відображення країни та заповніть всі необхідні дані. Під час реєстрації введіть закордоний номер телефону на який ви зможете отримати смс з кодом. Такий номер ви можете знайти в сервісах з тимчасовими номерами.
  • Далі реєструєте пошту на цей закордоний номер. В кінці бажано вказати пошту для відновлення доступу якщо ваш номер був тимчасовий.
Створення нового акаунту гугл

3. Створюємо акаунт в OpenAI.

Останній наш крок це створення акаунту вже в чат-бот

  • Перевіряємо чи увімкнений VPN
  • Перейдіть на сайт OpenAI та оберіть “зареєструватись”.
  • Вкажіть свою нову пошту яку ви створили завчасно. Система відправить вам листа для верифікація, рекомендовано не відкривати пошту прямо з цього вікна, як пропонує OpenAI, а зайти на пошту окремо. Заходимо окремо на пошту, відкриваємо листа та переходимо за посиланням щоб підтвердити верифікацію.
  • Далі треба буде знову отримати нове смс з закордонного номеру на цей раз від OpenAI. Для цього ви може ще раз скористатись сервісами тимчасового номеру, наприклад такі як JuicySMS
  • Після того як отримали смс, вводимо код, далі система автоматично створить акаунт, завершить реєстрацію та переадресує вас у вікно із чат-ботом ChatGTP.

Тепер ви вільно можете користуватись можливостями ChatGTP. Далі вимкніть VPN і ви можете вільно користуватись ChatGTP вже із основного браузеру, без VPN.

Будемо ряді вашим коментарям

      Залишити відгук

      skilsful.com
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Порівняти курси
      • Total (0)
      Порівняти
      0
      Loading...
      Shopping cart