Найкращі онлайн школи для вивчення ІТ в Україні

В останні роки попит на ІТ спеціалістів в Україні зростає експоненційно. Це пов’язано з тим, що ІТ-сфера стала однією з найбільш перспективних і швидко зростаючих галузей, яка надає безліч можливостей для розвитку і кар’єрного зросту.

Також стійкість і надійність ІТ ринку ми побачили після початку повномасштабного вторгнення тоді попит та бажання працювати в ІТ серед українців виріс набагато більше ніж в попередні роки. Тільки у серпні 2022 року було більше 250 тисяч відгуків на вакансії, і ця тенденція не зменшується, до того ж і зарплати в ІТ теж збільшились, що на фоні не стабільної економічної обстановки ще одна причина перейти працювати в ІТ галузі. Про це та 10 найперспективніших ІТ професій можна дізнатись тут

В Україні існує безліч онлайн шкіл ІТ, які пропонують різні курси та програми вивчення. Основні переваги онлайн курсів – це можливість вивчення в зручний для вас час і темпі, доступність курсів для будь-якої людини, незалежно від місця проживання, а також набір спеціалістів-викладачів з усього світу.

Платформа ІТ курсів – GoIT

GoIT

Школа ІТ професій GoIT – ця онлайн-школа, міжнародна EdTech-компанія, вже 7 років удосконалює IT-освіту в Україні та її межами, в таких країнах як Польща, США, Туреччина. Яка пропонує широкий спектр курсів в галузі програмування, дизайну та менеджменту.

У школі присутні курси, пов’язані з технологіями програмування, включаючи веб-розробку, фронтенд та фулстак-розробку, тестування, курси з баз даних та аналізу даних. Також школа пропонує курси з дизайну, а також з маркетингу та продажу в ІТ-сфері.

Особливості навчання у GoIT полягають у тому, що це онлайн-школа, тобто студенти можуть навчатися в зручний для них час та місце. Кожен курс має власного керівника, який допомагає студентам вирішувати проблеми, відповідає на запитання та допомагає при виконанні практичних завдань.

Зараз в Україні працюють розробниками більше 2000 випускників GoIT. Завдання компанії – дати вам можливість низького старту в професії без помилок і витраченого часу. Вони знають, що хочуть більшість локальних та іноземних компаній і можуть вам це дати. А ще постійно вдосконалюють свої курси програмування, додаючи туди щось нове.

На сайті школи ви можете пройти міні-тест про те яка професія вам підходить найбільше. Також є можливість пройти безкоштовний міні-курс на якому ви створите власний проект, зрозумієте всі етапи створення проекту та зрозумієте чи підходить вам професія та школа.

Онлайн академія ІТ професій – Mate Acadamy

Mate Acadamy

Mate acadamy працевлаштували вже більше двох тисяч студентів, випускники їх академії працюють в таких компаніях як: Google, Microsoft, Amazon, Softserve, Epam та багато інших світових компаніях. Mate academy це 20% теорії та 80% практики. Вони знають як працює і що актуально на ринку і дійсно знають як стати спеціалістом і поділяться цими знаннями з вами, і найголовніше допоможуть отримати роботу мрії.

“Навчайся безкоштовно, а плати після навчання” – головна відмінність Mate.Academy перед іншими школами. Особливість цієї школи в тому, що навчання в них безкоштовне, замість цього укладають договір згідно з яким студент платить відсоток від своєї зарплати на початку гарантованої йому праці, цим самим забезпечуючи працевлаштування.

Але це особливість однієї з їх програм, Навчання повного дня, відмінна риса цієї програми це велика інтенсивність навчання, з такою програмою ви будете зануренні в навчання по 8 годин щодня. Та є ще програма вечірнього навчання, у власному темпі, для тих хто працює або навчається.

Навчання повного дня: плати після працевлаштування

Як було згадано вище, відмінність такої програми в тому, що ви будете платити за курс вже після того як вас гарантовано влаштують на роботу. За договором протягом двох років роботи, випускник платитиме 17% з своєї зарплати. Навчання буде інтенсивним з 9:00 до 18:00 протягом чотирьох місяців.

Перед тим як потрапити на таку програму навчання, кандидатів чекає попередній відбір. Кандидат мусить записатись на умовну співбесіду, показати себе з кращої сторони, та пройти базову навчальну програму на два тижні та в кінці та виконати тестове завдання. Потім обов’язковою умовою є співбесіда англійською, але не переймайтесь адже для студентів яким треба підтягнути англійську, академія пропонує безкоштовні навчальні курси. Навчатись в Mate acadamy можна з 16 років.

Навчання у власному темпі

Цей формат для тих хто не може присвятити навчанню цілий день, хто поєднує навчання з роботою або з навчанням в університеті т.д. Для тих, хто хоче проходити програму у зручному для себе темпі, з гнучким графіком занять. В цьому випадку кандидат робить передплату. Але академія все одно гарантує працевлаштування, підготує вас до співбесіди, дасть уроки як правильно спілкуватись з HR-фахівцем, отримаєте всі необхідні скіли для того, щоб знайти свою першу роботу. Більше того у випадку якщо ви на 100% закінчили курс, отримали диплом, пройшли всі тести та курсові завдання, активно шукали роботу разом з HR-ом академії, та не отримали жодного офферу за 12 тижднів. Вам повернуть ваші витраченні кошти.

Курси академії

Mate, пропонує різноманітні курси, які підходять як для новачків у програмуванні, так і для досвідчених розробників, що хочуть покращити свої навички. Курси різних мов та напрямків програмування, включаючи курси з Java, Python, Fronted, Fullstack, а також курси з тестування та дизайну. Кожен курс складається з лекцій, практичних завдань, додаткових матеріалів, живих занять та відеоуроків. Також заняття англійської та куча різних корисних порад, фішок та інструментів котрі полегшать вашу роботу в майбутньому.

Не технічна ІТ освіта IAMPM

IAMPM

Школа IAMPM що означає  «Я – проджект-менеджер» школа яка навчає не технічним ІТ професіям, пропонуючи понад 27 навчальних програм для ІТ спеціалістів як хочуть стати Проджект-менеджерами, Продукт-менеджерами та Бізнес-аналітиками. Також присутні курси і їх багато, які для людей котрі вже працюють в ІТ, щоб прокачати якісь навички, або опанувати інструменти не обхідні для роботи. Але є й такі які будуть корисні геть новачкам котрі починають з нуля, або менеджерам котрі не працюють в сфері інформаційних технологій але хотіли б опанувати цей напрямок. Ось кілька корисних курсів від IAMPM

Jira Start. Додай в резюме «Досвід роботи з Jira»

Jira корисний інструмент для PM, тому важливо зрозуміти принципи роботи і навчитись працювати з Jira. На курсі освоїте інструмент за короткий термін, щоб впевнено запускати в ньому проєкти. Пропрацюйте весь життєвий цикл проєкту в Jira на практиці, включаючи управління командою та аналіз звітів!

PM Soft Skills

Курс по Soft Skills для проект та продукт менеджерів, на котрому ви опануєте всі необхідні навички які так потрібні для професійного менеджера. Це практичний курс по «гнучким навичкам» від титанів IT-галузі і фахівців по роботі з людьми, навчитесь переконувати, мотивувати, вирішувати конфлікти.

IAM.Leader Інструменти лідерства для менеджерів

Уміння грамотно зібрати команду, делегувати обов’язки, мотивувати своїх співробітників і разом йти до мети — це ціла наука. Лідерство — не лише харизма, й ще й знання плюс практичний досвід. На курсі Анна Лаврова розповість, як використовувати свої сильні сторони й ефективно керувати людьми. Курс доступний у будь-який час і складається із записів занять та Q&A зі спікером.

Проектний менеджер в IT

Курс для проджектів-початківців, на якому одразу на практиці пройдетеся по всім стадіям — від ініціації до завершення проєкту. Дізнаєтесь всю необхідну інформацію, чим відрізняється Product від Project менеджера, роль Scrum Master і Sales Manager та як проект менеджер взаємодіє з ними.

Онлайн школа майбутнього rodot_dreams

robot_dreams

Laba Group запустив онлайн-школу під назвою robot_dreams у 2020 році, яка спеціалізується на навчанні data science. Головною метою цієї освітньої платформи є розвиток технічних фахівців та навчання нових навичок тим, хто вже працює з даними. Але незважаючи на це, серед курсів robot_dreams є такі, які будуть корисні студентам, які планують займатися IT, а також тим, хто хоче перекваліфікуватися та працювати в IT. Школа використовує методи навчання, які дають можливість студентам навчитись практичним навичкам, необхідним у вибраній галузі.

Ось декілька цікавих курсів онлайн школи майбутнього robot_dreams

Data Science with Python

В ході курсу ви дізнаєтеся, як використовувати бібліотеки Python, такі як NumPy, Pandas, Matplotlib та Seaborn, для забезпечення ефективного оброблення, аналізу та візуалізації даних. Ви також навчитеся використовувати бібліотеки, такі як scikit-learn, для виконання задач машинного навчання, таких як кластеризація, регресія та класифікація. Навчитесь розв’язувати такі завдання, як: очищення даних та пошук відсутніх значень, прогнозування та класифікація, кластерний аналіз даних та пошук взаємозв’язків.

DevOps Engineer

Курс DevOps Engineer призначений для розробки навичок та знань, щоб стати кваліфікованим DevOps фахівцем. DevOps (Development and Operations) – це методологія, яка об’єднує розробку програмного забезпечення та його впровадження в одну цілісну процес. На курсі вивчите методології та інструменти, необхідні для ефективної розробки, тестування, випуску та управління програмним забезпеченням. Курс включає практичні завдання та проекти, які допоможуть студентам набути практичний досвід роботи з інструментами та технологіями DevOps.

Основи frontend-розробки: HTML, CSS, JavaScript

Курс, для тих починає займатися веб-розробкою та хоче зрозуміти основні принципи розробки веб-сторінок. Курс містить практичні завдання та проекти, щоб допомогти вам застосовувати знання, які ви отримаєте. В результаті ви зможете створювати веб-сторінки з HTML, CSS та JavaScript.

ITVDN (IT Video Delovlopers Network) – спільнота професіоналів

ITVDN – має багаторічний досвід праці в IT і швидко стали одними із лідерів ІТ освіти. Їх професіоналізм доводить перемоги в конкурсах та високі рейтинги. ITVDN – це понад 230 відео курсів із 20 напрямків та понад 2000 відео уроків у вільному доступі на YouTube каналі ITVDN. Співпрацюючи з досвідченими фахівцями з України та інших країн, розробили особливі й ефективні і перевірені часом навчальні програми, які включають багато складових. Їх курси створюють спікери IT конференцій та сертифіковані розробники з провідних IT компаній. Весь час вдосконалюючи і змінюючи технології навчання щоб ваше навчання було цікавим і корисним!

Зібрали для вас декілька популярних керунків на ITVDN

JAVA DEVELOPER

На цьому курсі ви з нуля освоїте мову програмування Java, отримаєте всю основну базу, закладете фундамент для кар’єри в ІТ, та станете повноцінним розробником. На вас чекають онлайн заняття з тренером, курсовий проект, сертифікація та диплом.

PYTHON DEVELOPER

Курс для новачків котрі хочуть стати Python розробниками, працювати в ІТ, розробляти різні додатки, програми, та отримувати високу заробітну плату. Розробники цієї мови завжди будуть актуальні на ринку, адже вона надійна, багато функціональна, та легка в освоєні. На курсі у вас будуть живе онлайн навчання з тренером, домашні завдання та курсові роботи для вашого портфоліо. а також вам допоможуть з працевлаштуванням.

FRONTEND DEVELOPER

На цьому курсі ви з нуля опануєте професію Frontend розробника, отримаєте всю необхідну базу на практиці, щоб будувати кар’єру в ІТ, на вас чекають онлайн зустрічі з тренером, домашні завдання, тести, інтерактивні завдання, 3 курсові проекти, в кінці курсу отримаєте сертифікацію та диплом. А також вам допоможуть правильно скласти резюме, та пройти співбесіду.

Будемо ряді вашим коментарям

      Залишити відгук

      skilsful.com
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Порівняти курси
      • Total (0)
      Порівняти
      0
      Loading...
      Shopping cart