Як стати продукт менеджером. Онлайн тренажер від Skillsetter

Професія продакт-менеджера з’явилася не так давно: приблизно п’ять років тому, та про його роль і завдання мало хто говорив і чув. Не зважаючи на це, зараз – це найбільш затребувана професія в IT: варто тільки подивитися на число вакансій для продактів на провідних джобордах.

Що це за фахівці і навіщо вони потрібні

Продакт-менеджер керує продуктом і його життєвим циклом: з моменту виникнення ідеї до її втілення в реальність, виходу на ринок і завершення всього циклу (наприклад, коли продуктом перестали користуватися і замінили іншим).

Продакт-менеджмент, як і будь-який інший менеджмент, – це управління станом об’єкта. У будь-якого об’єкта є свій ланцюжок станів. Продакт-менеджер аналізує поточний стан продукту і оцінює, які завдання потрібно поставити і які дії зробити, щоб перевести його на наступний щабель.

Які навички потрібні продакт-менеджера

Найголовніше – це комунікативні та аналітичні навички. Продакт-менеджер повинен вміти висувати і чітко формулювати гіпотези щодо потреб ринку і рішень, здатних їх задовольнити. Він також повинен розуміти, які дані потрібні для перевірки цих гіпотез і як їх зібрати. У його арсеналі методів збору даних – інтерв’ю, опитування, веб-аналітика, аналіз конкурентів і експерименти.

Мабуть, найскладніше в роботі продакт-менеджера – зробити так, щоб всі залучені в проект фахівці, у кожного з яких свої інтереси, думки, переваги та ментальні моделі, досягали домовленостей.

Крім знань в маркетингу і фінансах, важливе розуміння технологій, які використовуються при створенні продукту, а також технічні навички, такі як:

  • аналіз і представлення інформації;
  • створення презентаційних матеріалів;
  • розробка бізнес-кейсів;

Де вчитися на продакта?

Актуально на ринку існує кілька хороших курсів для цієї професії. Та варто пам’ятати, що бути продуктологом це перш за все про практику. Тому, сьогодні хочемо порекомендувати вам не просто курс, а справжній симулятор професії product manager від школи онлайн професій SkillsetterProduct Management. Запуск від нуля до одиниці“.

Ви станете продакт-менеджером в симуляторі стартапу. Вам належить довести ідею до релізу і оптимізувати метрики після запуску. Щоб це зробити, ви вивчите 6 блоків: робота з продуктом, управління командою, дизайн, маркетинг, аналітика, експерименти. Ви вирішите 250 завдань і сформуєте 25 навичок. Після курсу у вас буде два кейса в портфоліо і доступ до товариства продакт-менеджерів.

В цьому курсі немає балакучих голів і води. А головний фокус – прикладна теорія і максимум практики. Орагнізатори обіцяють пілготувати до роботи в реальній компанії. А після закінчення курсу окрім сертефікату кожний студент отримує 2 проекти у власне портфоліо.

Будемо ряді вашим коментарям

      Залишити відгук

      skilsful.com
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Порівняти курси
      • Total (0)
      Порівняти
      0
      Loading...
      Shopping cart