Clubhouse для навчання та саморозвитку

Clubhouse – це голосова соціальна мережа, створена в 2020 році. Незважаючи на те, що цієї весни сервісу клубхаус виповниться вже рік, свою популярність він тільки почав здобувати, причому саме останні кілька тижнів для аудіо мережі стали справжнім хайпом . Значною мірою посприяли такій популярності мережі сам Ілон Маск , який голосно та помпезно заявив в інтеренті про свою реєстрацію в програмі та порадив там реєструватися своїм колегам.

Доступ в «Клабхаус» можна отримати тільки через персональне запрошення, кожний користувач має від одного до трьох персональних інвайтів. Іншим способом долучитися до мережі є так званий waiting list. Якщо у ваших знайомих не виявилося вільних запрошень, ви можете завантажити додаток та додатися до віртуальної чергу – всі ваші контакти, вже зареєстровані в соціальній мережі, зможуть «пустити» вас в сервіс, не використовуючи запрошення.

Гід для новачка: з чого складається Clubhouse

«Клабхаус» влаштований досить просто – в основному він складається тільки з клубів за інтересами та аудіо кімнат.  Якщо хтось користувався на початку нульових тексовими чатами одразу зрозуміє про що мова. У такій кімнаті, тобто голосовий конференції, може одночасно бути присутнім до п’яти тисяч чоловік. В кожній з них є модератори (творці кімнати або клубу) – вони можуть вмикати свої мікрофони й розмовляти. Користувачі, на яких підписані модератори дискусії, будуть розташовуватися в загальному списку відразу під аватарками творців кімнати. А вже за ними йдуть аватарки інших слухачів.

Ви можете стати спікером і задати питання модераторам, піднявши руку, – для цього в додатку є спеціальна функція. Творець кімнати «піднімає» вас в список модераторів (ваша аватарка переміщається в самий верхній список учасників розмови). За кілька хвилин діалогу на вас може підписатися до декількох тисяч чоловік; це допоможе стати впізнаваним у вашій сфері людиною і розширити список професійних контактів.

clubhouse

Кімнати діляться на закриті (доступні тільки членам певної спільноти) і відкриті (доступні всім користувачам). Для того щоб потрапити в закриту кімнату, присвячену темі яка вас цікавить, потрібно вступити в організуючий її клуб. Поки що це можна зробити тільки через підписки на всіх його адміністраторів, які змушені додавати учасників в ручному форматі.

clubhouse

Ви можете створити власний клуб. Для цього знадобиться як мінімум три рази організувати свою кімнату, а потім представити «проєкт» клубу (якої тематики він буде і для якої адиторіх) модераторам соцмережі. Знайти ваш клуб можна буде через звичайний пошук всередині програми, добірки клубів з певних тем або підписки користувачів. На клуб можна підписатися – така функція, дозволяє створювати кімнати тільки членам спільноти. Клуби, на які підписаний і до числа якого входить певний користувач, будуть відображатися на його сторінці.

clubhouse
clubhouse

Як корисно використовувати Clubhouse?

  • Спілкуватися з колегами, друзями, далекими знайомими, яких ви давно не бачили особисто. По суті, в цьому форматі «Клабхаус» став повноцінною заміною Zoom-вечірок, популярним під час локдауну.
  • Вивчати і практикувати іноземну мову, виправляючи одночасно інших студентів, які вчать ваш рідну мову.
  • Брати участь в інтерв’ю з відомими особистостям: підприємці, зірки, політики і тд.
  • Слухати лекції від університетських професорів, які не виступають в онлайн-університетах і не ведуть свої соцмережі, хоча домоглися популярності далеко за межами свого навчального закладу.
  • Брати участь в книжкових клубах, проводити інтелектуальні «джеми», в швидкому темпі дізнаватися індустріальні новини та їх аналітику.

Освітній контент в Clubhouse: кого і де слухати

clubhouse

У «Клабхаус» можна зустріти генеральних директорів великих освітніх майданчиків, EdTech-ентузіастів які просто обожнюють саморозвиток та навчання. Власні кімнати проводять СЕО GeekBrains і Skillbox, Udemy керівники освітніх стартапів і небайдужі до постійного навчання та саморозвитку. Останні створюють тут дискусії, на яких можна практикувати іноземну мову, обговорювати останні наукові відкриття, радити книги, ділитися практичним досвідом. Особливо часто зустрічаються кімнати маркетологів, фахівців з реклами, керівників проектів, інвесторів, контент-менеджерів.

Відвідувачі кімнат або розслабляються після роботи, слухаючи смішні історії з життя або займаються підвищенням кваліфікації. Окремі ентузіасти розповідають про контент-стратегії в соціальних мережах, просування бізнесу через TikTok, перспективи працевлаштування в IT-індустрії, еміграцію до інших країн сторітеллінг, зміну професії в рамках юриспруденції, сучасне і класичне мистецтво, освітні подорожі, інвестування в стартапи, психологічну реабілітацію. Теми дискусій різняться настільки, наскільки це взагалі можливо, однак більше 70% контенту, який виготовляється в Clubhouse в режимі «тут і зараз», є освітнім.

У «Клубхаус» є і виключно лекційні кімнати. Тут пальма першості належить клубу Education Innovation, Booked, Tech Talks. За онлайн-навчання і все, що може бути з ним пов’язано, відповідає кімната з назвою «Роган в квадраті».  Українська підприємиця, учасниця списку Kyiv Post Top 30 Under 30 Катерина Михалко.

Одна з найбільших «кімнат» – створена близько місяця тому Ukrainian House. Його Facebook-сторінка вже налічує понад 6300 підписників. Щовечора о 21:00 організатори запускають The Ukrainian Show. Спікерами вже були Святослав Вакарчук, Олексій Гончарук, Кіра Рудик, Максим Нефьодов, Мустафа Найєм та інш

Освітні кімнати, спілкування в яких ведеться виключно англійською мовою, можна знайти на вкладці «Знання». Серед найбільш популярних клубів – Human Behaviour, Tech Talks, Talk nerdy to me, Data and AI, History Club, Philosophy Club, Education Innovation, What are you reading? Цікаві кімнати розміщені в розділах «Техніка», «Мистецтво», «Іноземні мови». Коли ви підпишіться на певну спільноту, в списку повідомлень будуть з’являтися посилання на заплановані членами цієї групи кімнати. Радимо використовувати функцію дзвіночка, щоб не пропустити старт нової трансляції.

На кого підписатися, щоб не пропустити інтелектуальні бесіди з вченими, викладачами і власниками бізнесів в сфері освіти? На вченого Lindsay Portnoy, який досить часто проводить прямі ефіри, де розповідає про останні наукові відкриття, дослідника освітніх процесів Sabba Quidwai, EdTech-гику і бізнесмена James Hall, кар’єрного коуча Cassie Ademola, інфлюенсера Giancarlo Brotto, письменника Mara Linaberger, EdTech-ентузіаста Aliera Gilbert. Обов’язково переглядайте профілі спікерів, провідних освітню дискусію, і підписуйтесь на тих, чиї думки вам особливо сподобалися. Кімнати з їх участю будуть доступні в основному меню по свайпа вліво.

Поки що найкращим способом пошуку освітньої дискусії є підписка на користувачів, відомих всередині «Клабхауса» перш за все завдяки участі в тих чи інших кімнатах. Дуже часто дискусії починають не члени певних спільнот, а окремі ентузіасти (вони, до речі, можуть складатися в різних клубах, проте запускати конференції самостійно, а не в рамках якогось об’єднання). Зверніть увагу на акаунти бізнесвумен Анн-Катрін Шмітц, маркетолога Філіпа Клекнер, журналіста Аліси Шнелленберг, письменниці Сібілли Вімер, політика Еріка Флюгге, журналіста Марка Брост, активістки Луїзи Нойбауер, підприємця Бьянкі Преторії.

Свої спільноти активно розвивають стартапер Стефан Мерш, FinTech-ентузіаст і фахівець з онлайн-освіті Хаген Хубель, продюсер і контент-мейкер Ян Вагенер, підприємець Артур Кох. Вони запускають кімнати про вищу освіту, останні науково-популярні книги, новини зі світу технологічних новинок, підприємництво і маркетинг, а також ведуть конференції на умовно загальні теми (такий вид розмови дозволяє вислухати максимально кількість учасників, кожен з яких може поділитися своєю думкою з приводу того чи іншого факту або відповісти на питання). 

Як творці Clubhouse планують розвивати додаток

clubhouse

За словами творців «Клабхаус», нерідко виходять в прямі ефіри, і їх інвесторів, в додаток буде вбудована реклама. Крім того, таргетинг оголошення стануть не єдиним шляхом монетизації – розробники планують створити систему донатів авторам клубів і окремих кімнат. На пророкування про «падінні» додатка, яке вже зараз називають новим єдинорогом, вони відповідають зі сміхом, пояснюючи, що після «першої хвилі хайпа» у соцмережі залишаться і можливості розвитку, і варіанти отримання прибутку. А ось дозволяти поширювати контент, який створюється в додатку, творці «Клабхауса» не мають наміру. Зараз записувати розмови, що ведуться на сервісі, заборонено. Втім, модератори бесід нерідко відзначають, що висловлюються користувачі повинні бути готові до публічності.

Clubhouse – класна можливість розширити свій кругозір, дізнатися більше інформації з тематики, і познайомитися з фахівцями з вашої сфери діяльності.  А крім лекцій і освітніх клубів, сервсі надає великі можливості для нетворкінгу, що є не менш важливим аспектом для особистого розвитку та нових можливостей.

Будемо ряді вашим коментарям

      Залишити відгук

      skilsful.com
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Порівняти курси
      • Total (0)
      Порівняти
      0
      Loading...
      Shopping cart