ThemeForest – Преміум шаблони для WordPress: як правильно вибрати і купити тему?

У цій статті ми детально розглянемо ThemeForest – одне з найпопулярніших місць для покупки WordPress шаблонів та поділимося деякими важливими порадами!

Як ви знаєте – WordPress є одним із найкращих рішень для створення бізнес-сайтів або повноцінних інтернет магазинів. Шаблони прості в інтеграції, використанні та обслуговуванні, і кожен може навчитися редагувати контент сайт лише за кілька годин.

Якщо ви тільки-но стали власником бізнесу або просто хочете змінити поточний вигляд свого сайту, WordPress пропонує тисячі безкоштовних і платних тем.

У цій статті розповімо про ThemeForest, ринок, на якому можна підібрати тему своєї мрії з тисячі якісних шаблонів за ціною від ~ 3 доларів.

На момент публікації цієї статті на темфоресті понад 50 000 товарів, зокрема WordPress шаблонів. Так, очі розбігаються, але ми тут, щоб допомогти вам вибрати найкращу тему для вашого веб-сайту.

Що таке ThemeForest?

ThemeForest – Преміум шаблони для WordPress

ThemeForest є найпопулярнішим у світі ринком, що спеціалізується на продажу WordPress тем, поєднуючи розробників з усього світу з покупцями. ThemeForest є частиною сімейства маркетплейсів від компанії Envato, яке також включає вже найвідоміший ринок плагінів для WordPress – CodeCanyon.

У цьому огляді ви докладно ознайомитеся з ринком – його плюсами, мінусами та принципами роботи. До кінця цього посібника ви краще зрозумієте сайт і зможете зрозуміти, чи варто купувати тему на даному торговому майданчику.

ThemeForest плюси та мінуси ринку

Як і більшість рішень на ринку шаблонів для Вордпрес, Themeforest має свої переваги та недоліки. Ось деякі з плюсів та мінусів, про які слід пам’ятати:

Плюси

ThemeForest містить понад 50 000 тем. Це великий вибір, який майже гарантує, що тема знайдеться практично для будь-якого веб-сайту. Не так багато тематичних торгових майданчиків, які пропонують такий широкий вибір під одним дахом, що робить Themeforest привабливим рішенням!

ThemeForest також неймовірно простий у використанні. Шаблони організовані за різними категоріями, і ви можете використовувати фільтри, щоб звузити та відсортувати свій вибір. Процес покупки відбувається швидко і легко, тому, коли ви знайдете щось, що вам подобається, ви можете купити це всього за кілька кліків.

Розробникам досить складно “пробитися” на ринок і величезна кількість шаблонів відсіюється на етапі початкової модерації, що дає впевненість у, скажімо так, більш ніж прийнятній якості самих шаблонів.

Декілька років тому авторам дали можливість самостійно регулювати ціни на свої шаблони, що дозволяє покупцям знайти дійсно якісний шаблон за невеликі гроші.

Envato гарантує, що платити за майбутні оновлення шаблонів не доведеться, а процес оновлення можна автоматизувати за допомогою плагіна Envato Market.

Загальнодоступні рейтинги та відгуки на кожну тему, модератори не видалятимуть негативні, але об’єктивні відгуки про тему, навіть якщо цього попросить автор.

Чесна політика повернень дозволяє бути на 100% впевненим, що якщо щось працює не так, як це стверджує автор, то ви отримаєте повну вартість.

Мінуси

Розробників дуже багато і це призводить до неузгодженості про те, як створюються самі теми. Іншими словами – немає загального та цілісного стандарту коду.

Найпопулярніші шаблони – це так звані «мультики» (Multipurpose), багатофункціональні та перевантажені теми, що дуже часто впливає на продуктивність. Перед покупкою, новачки не приділяють належної уваги тестуванню шаблону, опису та коментарям, а потім стикаються з непосильним завданням щодо налаштування та оптимізації свого сайту.

Купуючи WordPress тему у вас є півроку на те, щоб з нею розібратися і вирішити всі питання, що виникли у Вас. Після закінчення цього терміну і для того, щоб продовжити “мучити автора”, доведеться віддати ще дві третини ціни за розширену підтримку на наступні шість місяців.

Існує ймовірність того, що через півроку після покупки автор теми просто перестане випускати оновлення або взагалі пропаде. Але тут варто зазначити, що з топовими авторами, таке відбувається вкрай рідко – на рівні статистичної похибки і в будь-якому випадку, якщо таке відбувається в перші півроку після покупки, то можна вимагати повернення. Не критично, але не приємно.

Скільки коштують теми на Themeforest?

Оскільки авторам дали можливість самостійно визначати вартість своїх товарів, то ціни на Theforest варіюються в широкому діапазоні. Там знайдуться PSD шаблони всього за 3 долари, а також WordPress теми, які коштують більше 3000 доларів, але це крайнощі, такий маркетинговий хід (якщо можна так сказати).

Допустимо є автор із десятирічним стажем, є у нього 20 ВордПрес шаблонів і йому нічого не варто, виставити космічну ціну на парочку старих тем (вони ж і так уже не продаються), зате якщо потенційний покупець відфільтрує всі товари за ціною, то на першій сторінці він побачить ті самі старі теми, подивиться демо-сайт, зайде в профіль і може купити щось з нового, але вже за адекватною ціною і ось Вам приклад такого маркетингового ходу.

Переважна більшість тем із звичайною ліцензією варіюються від 16 до 99 доларів. Розширені ліцензії набагато дорожчі і можуть коштувати кілька тисяч доларів, але сенсу в них для звичайних користувачів рівно нуль!

Як працює ліцензування на Themeforest?

Themeforest має два типи стандартних ліцензій, включаючи звичайну ліцензію (Regular License) та розширену ліцензію (Extended License). Розглянемо їх на основі шаблонів для WordPress (для плагінів, PSD макетів і т.д. є відмінності у використанні Extended License).

Виділимо критично важливі особливості Regular License:

1. Можна використовувати шаблон для створення сайту на одному домені (переїжджати з одного домену на інший Вам ніхто не забороняє).
2. Можна використовувати шаблон для себе або клієнта (розробити сайт із використанням шаблону за винагороду).

А для того, щоб зрозуміти для чого потрібна Extended License, можна розглянути приклад:

Уявіть, що у вас своя хостинг-компанія і всім клієнтам, за замовчуванням, автоматично створюється сайт на основі купленого шаблону і таких клієнтів у вас величезна кількість, тож для того, щоб не купувати для кожного окремого сайту звичайну ліцензію ви купуєте розширену.

Увага!

Варто розуміти, що жодна з наведених ліцензій не дає права на перепродаж самого WordPress шаблону! Так, можна зробити сайт для клієнта, використовуючи шаблон, але просто перепродати *.zip архів з темою – заборонено!

Будь-яка ліцензія купується терміном на один рік, але це не означає, що через 12 місяців потрібно буде платити за оновлення. Ні, оновлення завжди безкоштовні!

Для отримання додаткової інформації про ліцензування Themeforest відвідайте цю сторінку.

Як знайти потрібний шаблон?

Як згадувалося раніше, Themeforest неймовірно простий у використанні. А якщо ви шукаєте нішевий шаблон для сайту або інтернет-магазину, то просто наведіть вказівник миші на посилання WordPress в меню:

Як знайти відповідний шаблон на theforestї

Перед вами з’явиться список усіх доступних категорій, натиснувши на який ви потрапите у відповідний розділ.

Перейшовши у відповідний розділ ви побачите багато сотень різних шаблонів, благо зліва, в сайдбарі, є зручна фільтрація:

Фільтри themeforest

Шаблонів дійсно дуже багато і не біда якщо навігація по сайту здаватиметься складною, освоїтеся досить швидко.

Оцінка та вибір теми на ThemeForest

На ThemeForest є докладні сторінки кожної теми, що містять опис теми, огляди, коментарі та технічні деталі. Обов’язково уважно вивчіть ці компоненти перед тим, як зробити остаточний вибір.

Ось кілька порад, які допоможуть вам ефективно перевірити тему.

Читайте опис

Уважно вивчіть деталі кожної теми, яку ви розглядаєте.
Якими є його основні функції шаблону? Чи є у нього всі необхідні для вас функції? Чи ваші плагіни сумісні з цією темою? Відповіді на ці запитання допоможуть вам зрозуміти, чи підходить шаблон для вашого сайту.

Також зверніть увагу на презентабельність опису. “Живі” автори приділяють багато зусиль, щоб сторінка своїх товарів виглядала максимально привабливою. Ось гарний приклад з The7, однією з найпопулярніших тем для WordPress

Приклад хорошого опису шаблону ThemeForest

А ось приклад теми Shoppest (биті посилання на зображення) і відразу видно, що не варто чекати на подальший розвиток теми:

Поганий опис – автору не цікавий цей шаблон

Перегляд теми

Кожен шаблон має функцію перегляду Live Preview, яка дозволяє вам побачити тему в дії. При натисканні на кнопку відкривається нова вкладка, на якій ви можете переглядати тему в реальному часі.

Ознайомтеся із відгуками

Обов’язково перегляньте розділ з обговореннями «Comments», в якому є коментарі та запитання користувачів. Theforest відображає коментарі від найновіших до найстаріших і не має функції сортування. Існує вікно пошуку, яке зручне, якщо ви шукаєте конкретний термін або проблему.

Ви повинні зазначити, скільки часу потрібно розробнику, щоб відповісти на коментарі користувачів. Вони відповідають протягом наступного дня, чи це займе більше часу? Зайве говорити, що чим чуйніша людина, тим краще.

Якщо ви хочете уточнити щось до покупки – сміливо залишаєте свій коментар у цій секції, а заразом перевірите моторність автора.

Зверніть увагу на бічну панель

На кожній сторінці шаблону Themeforest є бічна панель, що містить безліч інформації, тому зверніть на неї увагу. Ось деякі речі, на які слід звернути увагу:

Значки / баджики / ачівки – Themeforest відображає всі досягнення, отримані розробником.

Portfolio – розділ портфоліо на бічній панелі дозволяє бачити інші теми, які автор продає. Це чудовий інструмент для перегляду інших творів розробника, а також може бути індикатором їх активності та активності на сайті.

Продажі та коментарі – скільки продажів та коментарів отримала тема.

Середній рейтинг – зверніть увагу, що середні зіркові рейтинги доступні лише для тих, що отримали не менше 3 оцінок.

Оновлення та сумісність. Внизу бокової панелі ви повинні побачити поле, в якому представлено огляд оновлень та сумісності теми. У ньому ви побачите, коли тема оновлювалася востаннє і коли створювалася. Він також показує сумісність теми з різними браузерами та версіями програмного забезпечення.

Взяті разом різні компоненти сторінки теми – від опису елемента до коментарів та оглядів – повинні дати вам точне уявлення про якість та сумісність теми. Як згадувалося раніше, дуже важливо все ретельно вивчити, щоб ухвалити обґрунтоване рішення!

Політика клієнтської підтримки Themeforest

Всі шаблони Themeforest повинні працювати так, як описано на сторінці з описом, і захищені від серйозних проблем з безпекою. Всі теми також підлягають «дискреційному оновленню версій», що означає, що ви можете отримати доступ до останньої версії придбаних вами тем, якщо розробник вирішить зміни.

Переважна більшість авторів також пропонують підтримку своїх шаблонів – послугу, за якої автор теми буде доступний протягом 6 місяців, щоб відповісти на ваші запитання, допомогти з помилками та допомогти з іншими загальними проблемами.

Ви можете дізнатися, чи автор теми пропонує клієнтську підтримку, переглянувши ще раз на бічну панель. Ви повинні побачити галочку, що означає, що ви отримаєте підтримку від розробника (6 months support…) протягом 6 місяців:

Підтримка 6 місяців

Що входить у підтримку

Відповіді на загальні та технічні питання. Протягом періоду підтримки автор відповість на будь-які запитання щодо використання теми. Наприклад, якщо у вас є питання про те, як працює функція або як увімкнути вбудовану функцію, автор теми зможе відповісти на них.

Допомога з дефектами теми та сторонніми плагінами – якщо ви зіткнетеся з помилками або проблемами зі сторонніми плагінами, очікується, що автори теми допоможуть вам протягом періоду підтримки.

Що не входить

Підтримка корисна для початку роботи з темою та усунення будь-яких проблем. Але в неї також є деякі обмеження, зокрема:

Налаштування теми – ви самостійно відповідаєте за налаштування теми відповідно до своїх потреб.

Встановлення теми – налаштування теми на вашому сайті повністю залежить від вас, і автори теми не зобов’язані надавати послуги зі встановлення. Якщо вам потрібна допомога у цій галузі, ви можете звернутися до авторів у приватному порядку.

Сервери, програмне забезпечення та хостинг. Автори теми не зобов’язані допомагати вам у розміщенні теми та вирішенні проблем із програмним забезпеченням. Це питання, які потрібно вирішити вашому серверу або провайдеру веб-хостингу.

Політика повернень на Themeforest

Щоб запросити повернення, увійдіть до свого облікового запису Envato і перейдіть за цим посиланням.

Тема працює не так, як має, або працює не так, як описано. Це коли в темі є помилки, які автор не може виправити, або якщо вона істотно відрізняється від того, що знаходиться в описі шаблону або на сторінці з попереднім переглядом.

Є проблеми із безпекою. Якщо тема має вразливість у системі безпеки, яку неможливо виправити.

Ви не отримаєте необхідної підтримки. У цій ситуації автор не дотримується описаної вище політики підтримки товарів.

Ви не завантажили тему. У цьому випадку ви можете отримати відшкодування, якщо не завантажили файли теми протягом 3 місяців після покупки.

Зверніть увагу, що автори теми НЕ зобов’язані повертати гроші у таких ситуаціях:

1. Ви просто передумали
2. Ви купили тему помилково
3. У вас немає технічних знань, щоб використовувати тему
4. Ви не можете надати достатньо інформації про те, чому ви маєте право на відшкодування

Підведемо підсумки

Themeforest – чудовий ресурс для веб-майстра, якому потрібна тема для WordPress сайту. Вони мають широкий вибір шаблонів, які підходять практично для будь-якої мети, галузі та цінового діапазону. Просто майте на увазі, що Themeforest – це торговий майданчик, і не всі продавці можуть виявитися надійними. Отже, візьміть за правило ретельно перевірити тему, прочитавши опис, перевіривши його відгуки та сумісність із вашим сайтом. Витратьте час на оцінку теми перед покупкою, щоб отримати найкращі враження. Бажаємо успіхів, а якщо є питання – запитуйте у коментарях.

1 Comment
  1. Right here is the right web site for everyone who really wants tto find out about this topic.

    Залишити відгук

    skilsful.com
    Logo
    Enable registration in settings - general
    Порівняти курси
    • Total (0)
    Порівняти
    0
    Loading...
    Shopping cart