Онлайн навчання. ТОП 5 міжнародних платформ для онлайн навчання

Ні для кого не є секретом, що майбутнє освіти – в онлайні. Тому онлайн навчання формується швидкими темпами як повноцінна інституція.

Незважаючи на те, в яку пандемію ви хотіли б вірити, ринок онлайн-освіти зросте до  115 мільярдів доларів між 2017 і 2022 роками. І COVID-19 тут просто став своєрідним прискорювачем цього тренду. Тому, що людство і без пандемії вже почало змінюватися, а основні сфери нашого з вами життя почало перетікати у мережу інтернет.

Незалежно від того, чи є ви розробником курсу чи учасником курсу, нижче наведено найкращі міжнародні платформи онлайн-курсів, і якщо ви знаєте англійську вони відривають перед вами необмежені можливості в саморозвитку та здобутті нових професій. Спойлер ! – на інших мовах теж достатньо курсів, тому матеріал буде корисний абсолютно всім.

Що таке платформи онлайн курсів?

Як тип системи управління навчанням (LMS), онлайн-платформи курсів надають користувачам доступ до навчальних матеріалів зі своїх комп’ютерів або мобільних пристроїв. Більшість онлайн-курсів дозволяють студентам прогресувати у своєму власному темпі перед тим, як складати вправи та іспити. Щоб компенсувати відсутність людського дотику, хороші онлайн-курси також забезпечують цікаве навчання за допомогою використання тексту, відео, PDF-файлів, аудіо тощо. Однак не всі викладачі представляють свої курси таким чином, оскільки підхід залежить від конкретного випадку

Які найкращі платформи з навчання онлайн на 2021 рік?

Онлайн навчання покликане в зручній формі, у власному темпі на весело, вивчати нові навички, якими можна скористатися пізніше. Це особливо актуально в сучасному світі, де ми переживаємо зміну парадигми в способі отримання освіти.

Ми підібрали для вас, найкращі на сьогодні міжнародні платформи для онлайн навчання, де ви зможете отримати нові знання, здобути нову професію, або розвинути своє хобі чи поширити коло інтересів в будь-якій з областей людських знань.

1. Shaw Academy

Shaw academy є однією з основних платформ яка різко виросла при бумі онлайн-курсів у 2020 році. Однак, незважаючи на зростаючу популярність завдяки чудовій колекції курсів, її репутація постраждала від проблем із виставленням рахунків та поганого обслуговування клієнтів.

Плюси:

  • Легкі для засвоєння навчальні матеріали, навіть для складних тем.
  • Багато курсів на вибір з різних предметів.

Мінуси:

З розповсюдженням інформації на Trustpilot люди відходять від цієї платформи на користь альтернативних варіантів. Для власної безпеки ми пропонуємо зробити те саме.

Спробуйте Shaw Academy

2.  SkillShare

онлайн навчання

Завдяки здоровому поєднанню 20 000 безкоштовних та платних онлайн-занять на вибір, Skillshare – ідеальне місце для початку вашої онлайн-освіти.

Дізнайтеся про практичні навички, які ви можете застосувати в реальному житті від експертів галузі, які допоможуть вам прочакати навички та впровадити нові практики на роботі, бізнесі та в цілому у своєму житті.

Плюси:

  • Містить різноманітний контент та широкий список курсів пов’язаний інтересами та хобі.
  • Пропонує різні безкоштовні пробні версії своїх преміум-курсів, які допоможуть вам вирішити, підписуватись чи ні.

Мінуси:

  • У деяких курсах відсутні заголовки, що робить деякі з них незрозумілими .
  • Він не пропонує сертифікацію після курсу, що для когось може бути визначальним фактором.

Завдяки величезній базі курсів ви точно знайдете відповідний контент для себе випробувавши Skillshare.

Спробуйте Skillshare

3.  Udemy

онлайн навчання

Можливо, найпопулярніша платформа для онлайн навчання у цьому списку, Udemy має понад 130 000 курсів, що охоплюють найрізноманітніші теми.

Під час реєстрації чекайте, що ви дізнаєтесь у найкращих викладачів у вашій галузі на легко зрозумілих курсах. Якщо ви керуєте організацією, Udemy for Business надає вам доступ до найкращих ексклюзивних навчальних матеріалів, які допоможуть вам досягти вершини.

Плюси:

  • Широкий вибір курсів з урахуванням вашої ніші, проходити які якими ви можете у своєму власному темпі.
  • Презентація курсу та елегантний відеоплеєр роблять навчання більш легшим та зрозумілішим.

Мінуси:

  • Неточні рейтинги курсів – те, що курс має багато 5-зіркових відгуків, не означає, що він хороший.
  • Погана модерація викладачів та їх курсів, що може позначитися на якості самого курсу.

Будучи найбільш дешевою онлайн-платформою для онлайн навчання, вам доведеться добряче покопатись, щоб знайти достойний курс на Udemy. Проте, коли знайдете механіка платформи та легкість інтерфейсу, доведе вам – що воно того вартувало.

Спробуйте Udemy

4.  LinkedIn Learning

онлайн навчання

Як одна найкращих соціальних мереж для професіоналів, LinkedIn звичайно ж розробив свою власну платформу для онлайн навчання. І сама платформа, доводить, що з боку американської компанії це була дуже добре рішення. Результат – дуже цілеспрямована й динамічно зростаюча база курсів на професійні теми. Незважаючи на обмежений доступ, LinkedIn Learning є прекрасним вибором для тих, хто хоче набути навичок, які допоможуть їм покращити показники успішності в кар’єрі чи бізнесі.

Плюси:

  • Насолоджуйтесь доступом до функцій Linked Premium, які допоможуть вам застосувати ваші нещодавно набуті навички до робочої мережі сайту.
  • Інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, який дозволяє встановлювати цілі, читати стенограми відео та перевіряти інтерактивні запитання та відповіді щодо курсу.

Мінуси:

  • Курси не є акредитованим навчальним матеріалом. Це означає, що студенти не можуть переводити оцінки, отримані після закінчення курсу, до університетського сертифіката.
  • Статична форма контенту – обмежена лише текстом та відео.

LinkedIn Learning – чудовий ресурс для проникливих курсів, пов’язаних з роботою, які допоможуть вам просунутися вперед.

Спробуйте LinkedIn Learning

5. Coursera

онлайн навчання

Якщо ви хочете вдосконалити свої чинні навички або здобути нових, вас зацікавить ця платформа. Пройдіть курси, що передбачають сертифікати як підтвердження закінчення навчання, які діють на рівні з університетським. А все тому, що Coursera співпрацює з найкращими світовими університетами, саме вони й є авторами курсів. Повноцінний університетський курс з сертифікатом, нова професія акредитована одним з університетів, підвищення кваліфікації від викладачів університетів, все це можливо з Coursera

Плюси:

  • Велика кількість преміум курсів безкоштовні.
  • Можливості нетворкінгу з тисячами учасників та викладачів курсів.

Мінуси:

  • Мало відгуків під конкретними курсами
  • Відсутність підтримки клієнтів та недостатня кількість Інтернет-ресурсів для вирішення проблем платформи.

Спробуйте Coursera

Висновки

У наш час навчання в Інтернеті – вже не екзотика, а тренд котрий міцно входить в наше життя. До того, кожна платформа має свої особливості й призначена для людей з різними бажаннями та потребами.

Для кожного є щось із різноманітними онлайн-курсами та навчальними платформами. Виходячи з опису кожного з наведених вище ресурсів, вирішіть, який з них допоможе вам успішно набути нових навичок, щоб піднятися по кар’єрних сходах.

На наш погляд, для новачків в онлайн навчанні або студентам які шукають знання в вузьких темах найбільше підійде Udemy. А Coursera, здається, є найбільш логічним місцем для пошуку курсів, для тих кому потрібні нові навички для просування по кар’єрі, або ж опанувати нову професію.

В будь-якому випадку на нашому сайті ви знайдете сотні онлайн курсів в різноманітних галузях з детальним описом та цінами, обирайте те що вам підходить найбільше.

Будемо ряді вашим коментарям

      Залишити відгук

      skilsful.com
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Порівняти курси
      • Total (0)
      Порівняти
      0
      Loading...
      Shopping cart